Снимка: БГНЕС/EPA

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло, съобщи Gol.bg

Той се наложи с 6:3, 7:5 над четвъртия поставен Каспер Рууд от Норвегия, за да запише първа победа над играч от топ 10 за годината. Мачът продължи час и половина.

Григор успя да пробие за 2:1. От 15:40 той стигна до брейк пойнт и го реализира с перфектен минаващ удар от бекхенд. Вдъхновеният Димитров продължи серията си, подпомогнат и от многото непредизвикани грешки на опонента, и направи още един брейк, след което го затвърди за 5:1.

Рууд прекъсна пропадането от пет поредни загубени гейма. При 5:2 30-годишният българин сервираше за спечелването на частта, но беше пробит на 15.

Още по темата
Още в следващия гейм Гришо стигна до два сетбола и реализира втория след като смашът на норвежеца излезе в аут. Частта продължи 38 минути.

В следващата всеки печелеше подаването си. В 12-ия гейм обаче Димитров поведе с 40:0 след две поредни двойни грешки на съперника и след това реализира третия си мачбол, когато Рууд изпрати топката в аут. Той вдигна победоносно юмрук и бе аплодиран от тричуните от майка си Мария и леля си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase