Снимка: БГНЕС
fallback

Новак Джокович заяви, че е готов да играе „по-добре от всякога“ дни преди завръщането си на корта, месец след като бе депортиран от Австралия заради проблеми с ваксинационния му статут.

34-годишният тенисист призна, че фиаското може да е оставило отпечатък, но е готов да печели отново титли. „Не мога да кажа, че нещата ще бъдат по старому, когато се завърна на корта…но има допълнителна причина да играя по-добре от всякога“, започна той за сръбската обществена радио-телевизия RTS. Световният номер 1 говори за амбициите си да играе в големи турнири, докато същевременно призна, че участието му в тях не зависи изцяло от него. „Ще зависи от страните, където ще се провеждат турнирите, ще бъда готов и искам да продължа кариерата ми“.

Сърбинът разкри още, че гледа и към Олимпиадата в Париж през 2024, с амбицията за титла на сингъл, която все още не е печелил в кариерата си. „Искам, подготвям се и възнамерявам да участвам на Олимпийските игри в Париж и да представлявам Сърбия“, каза още той. Желанията на Джокера могат отново да се сблъскат с правилата, тъй като повечето страни задължават атлетите да бъдат ваксинирани, но позицията му относно получаването на ваксината не се е променило към момента. „Като професионален атлет, проверявам три пъти всичко, което влиза в тялото ми и това как ми се отразява. Ако нещо се променя с половин процент, го усещам“. Той обаче отново отрече обвиненията, че е против ваксините. „Не обичам да бъда асоцииран с определени инициативи или общности. Никога не съм казвал, че принадлежа на дадена инициатива. Държа умът си отворен…Всичко е възможно в живота, ще видим как ще се развие ситуацията, но в момента реших да не се ваксинирам“.

Джокович добави, че е получил съобщение в знак на „подкрепа“ от Данийл Медведев само 45 минути, след като руснакът загуби финала на Аустрелиън Оупън от Рафаел Надал миналия месец. Испанският матадор спечели рекордна 21-а титла от Големия шлем, за да дръпне пред големите си съперници Джокович и Федерер по брой трофеи от най-високата категория в тениса. Сърбинът допълни, че оценява подкрепата, която получил от няколко играчи, докато бил държан в имиграционния хотел в Австралия, отбелязвайки в частност необичайната солидарност от тенисист, с когото обикновено си разменя обиди. „Ник Кирьос ме изненада най-вече, защото имахме недоразумения помежду си в миналото. Благодарих на него и останалите играчи, които ме подкрепиха – Медведев, Александър Зверев, и много тенисистки като Ализе Корне“.

Сърбинът участва в турнира от АТП 500 в Дубай, който започва в понеделник в богатите емирства, където ваксината срещу коронавирус не е задължителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Роро

преди 2 години

Успех, Ноле!Овцете са си овце и не е нужна да им се обясняваш! Където и да си ги мачкай!

35

Римска империя

преди 2 години

До # 22!! И СПАРТАК беше роб,ама се превърна в ЛЕГЕНДА!! Схващаш ли бе тик....веник??

34

Гюро Михайлов до#23

преди 2 години

Милионите " антиваксъри" го " следвали?? Ха ха ха!! Тия от Африка и Патагония?? А с " ваксърите" от Европа, Азия и Америка кво прайм??

fallback