Снимка: БГНЕС

Новак Джокович призна, че престоят му в хотел за задържане в Австралия го е накарал да се почувства "безсилен". В първото си интервю след скандала на Australia Open той сподели, че се е "бил наранен" от държанието на колегите му.

Още по темата

"Определено не беше приятно, но не искам да стоя тук и да се оплаквам от условията в центъра за задържане, защото прекарах там седем дни", заяви Джокович в отговор на въпрос какво му е било в мигрантския хотел.

"Чувствах се безсилен. Когато пристигнах не ми позволиха да погледна телефона си в продължение на три-четири часа. Беше през нощта - между един и девет след полунощ. Не успях да спя, защото ме разпитваха на всеки 30 минути. Имах много, много интервюта, които започваха и спираха, и бяха поставяни на пауза, и чаках хората да говорят с шефовете си. Това продължи през цялата вечер", разказа тенесист номер едно.

"Визата ми бе възстановена, после отнета отново, после отново възстановена, така че бях освободен за четири дни и тренирах. Но това не бяха нормалните дни, които обикновено имам за тренировка, преди състезание от големия шлем. Хеликоптери прелитаха над главата ми при всяка сесия, имаше камери навсякъде. Също така, колегите ми, а това ме нарани много, защото чувствах енергията и погледите от страна на колегите ми и хората, които бяха край корта. Разбирам, че тяхното мнение се е сформирало от това, което казваха медиите, а аз не говорех пред медиите, защото уважавах съдебния процес и Australia Open", допълни още Джокович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase