Снимка: БГНЕС
fallback

Искане на австралийското правителство делото за визата на Новак Джокович да бъде отложено с два дни бе отхвърлено от съда и заседанието на съда ще бъде по програма в понеделник от 10:00 часа местно време (1:00 часа българско).

Властите са поискали делото да бъде отложено за сряда, но молбата им не бе уважена. Организаторите на Откритото първенство на Австралия вече обявиха, че трябва да знаят до вторник дали Джокович ще може да участва, защото тогава оформят окончателния списък с участници в турнира. Вчера адвокатите на световния номер 1 в тениса разкриха, че молбата му за медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19 се основава на факта, че сърбинът е дал положителен тест за коронавирус на 16 декември. На следващия ден обаче Джокович публикува кадри в социалните мрежи от събитие на сръбските пощи, на което той присъства, като не е ясно дали то се е състояло преди или след положителната проба на тенисиста.

В същото време правителството на Австралия твърди, че изключение за скорошно прекарване на заболяването важи само за граждани на Австралия. Дори и Джокович да спечели утрешното дело, е възможно да последва обжалване, което да забави процедурата и в крайна сметка сърбинът да няма възможност да защитават титлата си в Мелбърн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Мдаа

преди 2 години

Затворническата колония се пени нещо - кралицата да вьдвори ред

20

Анонимен

преди 2 години

Щоо ръсиш лъжи?? Не само аз като Австралйски гражданин ами колегите ми и приятелите ми пътуваха до европа, а някой до българия. Без проблем. Показваха ми снимки от полу празни самолети, летища. Тук от скоро Зелените сертификати НЕ важат никъде. Невалидни са. Да можеш да получиш ако ти трябва, но в цяла Австралия вече никъде не се изискват. Тотално безполезни са вече. Поздрав от СиднейАав$$тралия ЛЪЖЕЦО!

19

до 15

преди 2 години

Защо ръсиш лъжи?? Не само аз като Австралйски гражданин ами колегите ми и приятелите ми пътуваха до европа, а някой до българия. Без проблем. Показваха ми снимки от полу празни самолети, летища. Тук от скоро Зелените сертификати НЕ важат никъде. Невалидни са. Да можеш да получиш ако ти трябва, но в цяла Австралия вече никъде не се изискват. Тотално безполезни са вече. Поздрав от СиднейАавстралия ЛЪЖЕЦО!

fallback