Снимка: БГНЕС
fallback

Днес първата ни ракета Цветана Пиронкова трябваше отново да се изправи пред Серина Уилямс във втория кръг на  "Ролан Гарос".

Мачът обаче няма да се състои, тъй като носителката на 23 титли от Големия Шлем се отказа.

Това праща Пиронкова в третия кръг на "Ролан Гарос", където ще се изправи срещу Барбора Крейчикова от Чехия Стрицова или Барбора Захлавова-Стрицова.

Уилямс се е отказала от "Ролан Гарос" заради нараняване на ахилеса, което получи по време на US Open.

"След загрявката - беше много кратка загрявка - говорих с треньора си и го попитах: "Какво мислиш?" И двамата помислихме и осъзнахме, че не е добре за мен да играя днес. Обичам да играя в Париж, наистина исках да положа много усилие тук. Ахилесът ми нямаше достатъчно време да се възстанови. Изпитвам трудност да ходя, което е знак, че трябва да се възстановя", заяви на пресконференция Серина. Поне още пет седмици ще са й нужни да се възстанови от контузията. Шампионката няма намерение да се върне отново на корта до края на годината.

"I really wanted to give an effort here. (I'm) struggling to walk so that's a tell-tale sign that I should try to recover"

Get well soon, Serena!#RolandGarros pic.twitter.com/PekxZ4tSzj

— Roland-Garros (@rolandgarros) September 30, 2020

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Мария

преди 3 години

До vladyКаква победа? Служебна победа е половин победа.

41

Мартина

преди 3 години

До цецо пинъсаКолко зле трябва да си с психиката и ума, за да си измислиш подобен никнейм?

40

Мими

преди 3 години

До АнонименКой го е грижа? Аз пък не понасям анонимни неудачници в нета. Това е единственият шанс за Пиронкова. Иначе Серина пак щеше да я издуха.

fallback