Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров играе в Ню Йорк срещу руснака Даниил Медведев за място в мача за титлата от US Open 2019 в неделя.

Двамата са играли два пъти помежду си, като имат по една победа. Медведев се намира в страхотна форма и специалистите дават предимство за него като краен победител.

Двамата тенисисти започнаха нервно мача и направиха по един пробив в подаванията си и стигнаха до 3:3. В седмия гейм зрителите станаха свидетели на дълги разигравания, а Медведев стигна до брейк точка. Григор обаче изравни, а впоследствие направи уникален къс удар, с който взе предимство. Последва ас, с който затвори гейма.

След успорвани разигравания руснакът взе подаването си за 4:4.

В следващия гейм Димитров бе безапелационен и не даде точка на руснака и поведе с 5:4

Следващият гейм бе доста по-оспорван, като българинът стигна до 30:30, но с две последователни точки Медведев изравни за 5:5.

Гришо започна с труден удар по линията, след което със страхотна игра стигна до 30:0. Последва силен сервис, който затрудни руснака и ударът му излезе в аут, а след това Димитров затвори отново гйма на нула. 6:5!

Геймът започна с грешка на Медведев, но бързо възстанови равенството. Последва силно разиграване за българина, но с късмет Медведев прати топката на линията за 30:15. Последва топка в аут, но тя бе призната, а Григор нямаше повече право за искане на повторение. Последва двойна грешка на Медведев и удар в аут, за да стане резултатът 40:40. Грешка в бекхенд на руснака, но Григор не успя да направи пробив и да спечели сета. Медведев закова ас с 202 км/ч, но в последвалото разиграване Григор с агресия отново изравни. В крайна сметка Медведев спечели последвалите две разигравания и стигна до 6:6.

Тайбрек! Григор поведе с 1:0 при своето подаване, след което направи и пробив за 2:0. Медведев намали до 1:2 след разиграване и удар в мрежата на българина. Медведев върна пробива за 2:2 и на свой ред взе иницивата и стигна до втори пробив за 3:2. Руснакът поведе с 4:2 след силен сервис. Смяна на полетата. Двойна грешка на Медведев - 4:3 за руснака.Двойна грешка и на Димитров - първа за мача, но във важен момент. 3:5. Гришо намалява до 4:5.Равенство след удар в аут на Медведев - 5:5. Дълго разиграване, точка за Медведев - 6:5. Григор вади топката в аут - сет за Медведев.

Григор Димитров - Медведев 0:1

Начало на втория сет, сервида Даниил Медведев. Геймът започна с точка на Димитров, но Медведев набързо поведе с 40:15. На свой ред Гришо стигна до равенство, но последва удар в мрежата и даде предимство на руснака. Стигна се до ново равенство след агресивна игра на българина, след което спечели и следващото разиграване. Последва грешка на руснака и Димитров прави пробив. 1:0 гейма!

Григор започна неубедително подаването си и се стигна до 0:40. Нова грешка доведе до нов пробив - 1:1

Медведев се възползва от колебанието на Димитров и бързо поведе с 40:0. Българинът се събуди и спечели следващите две разигравания. Откри се шанс и за равенство, но топка в аут доведе до гейм на Медведев - 1:2.

В четвъртия гейм започна силно за Григор, но загуби лесна топка и вместо да поведе убедително се стигна до 15:15. Последва ново равенство за 30:30. Българинът все пак стигна до гейм бол, но последва ново равенство за 40:40. Последва точка за пробив на Медведев, но Григор възстанови равенството. Медведев стигна ново предимство и този път успя да пробие - 1:3!

Григор започна ударно и стигна до 40:0. Медведев върна точка за 40:15, а опит за къса топка бе неуспешен за Димитров за 40:30. Силен сервис на руснака доведе до равенство, акто любопитното е, че съдията обяви авантаж за Медведев. Последва точка за Григор и след страхотен форхенд стигна до пробив - 2:3!

В шестия гейм двамата започнаха с размяна на точки, грешка на Григор доведе до 15:30. Българинът се ядоса и със срещно забиване изравни. Последва нова точка за Григор и гейм бол, който успя да спечели с удар по правата - 3:3!

Медведев започна ударно за 40:0, но направи двойна грешка. Удар в аут на Григор доведе до 3:4 за първата ракета на Русия.

Осмият гейм започна с точка за Медведев, след което последва разиграване с 33 удара, което бе спечелено от Григор. Това му повлия добре и затвори гейма за 4:4!

Медведев започна с точка своето подаване, но Григор със страхотно изпълнение изравни. Последва ново дълго разиграване, но този път спечелено от руснака. Стигна се до ново равенство, след като Гришо парира излизане на мрежата. Медведев закова ас, но с игра от края на линията Григор стигна до равенство. Руснакът взе следващото си подаване, след което последва едно от най-красивите разигравания, което завърши с печеливш прехвърлящ удар на Димитров. Шедьоврите продължиха, но този път с успех за Медведев, преди Григор отново да изравни. Последва ново равенство и уникални разигравания, но грешка на българина доведе до ново предимство за руснака, който успя и в следващото разиграване - 4:5 след близо десетминутен гейм и психологическо предимство за Медведев.

Двамата тенисисти размениха по точка в началото на следващия гейм, след което Димитров поведе с чудесна комбинация. Медведев изравни отново след страхотни отигравания на тенисистите. Григор стигна първи до гейм бол, но не успя да затвори гейма - 40:40. След изумително и красиво разиграване Гришо отново стигна до предимство. Последва нов страхотен тенис и от двамата и до равенство. Гришо пак поведе след силен сервис, но отново не успя да вземе гейма и се стигна до поредно равенство. Грешно излизане на мрежата на българина доведе до точка за сета за Медведев. Лошият сценарий се материализира и Медведев взе и вторият сет.

Григор Димитров - Медведев 0:2 (6-7, 4-6)

Медведев започна силно третия сет и взе гейма на нула - 0:1

Григор Димитров също бързо взе своето подаване и върна равенството също с гейм на нула - 1:1.

Третият гейм започна добре за българина, като на два пъти мрежата му помогна за 30:0. Руснакът обаче бързо възстанови равенството. Медведев поведе след невероятно спасяване, след което и затвори гейма - 1:2.

Григор започна с точка, но две непредизвикани и двойна грешка доведе до 15:40. А руснакът успя да спечели още първата възможност за пробив - 1:3.

Медведев се възползва от пробива и поведе бързо с 40:0 и макар Григор да върна една точка - взе подаването си. 1:4

Григор остава в мача, след като започна да играе освободено и стигна бързо до 40:0. Медведев пробва да се върне с точка, но българинът затвори гейма  - 2:4.

В този важен гейм Гришо започна с две грешки, след което се върна след страхотна комбинация - 15:30. Последва поредното дълго разиграване, което завърши с аут на българина и два гейм бола за Медведев. Димитров спаси първия, но нова грешка подари гейма на руснака - 2:5

Двамата започнаха с размяна на точки, след което Гришо реализира страхотен бекхенд за 30:15. Последва ново равенство, а руснакът стигна и до мачбол. Удар в аут на Медведев доведе до равенство, но последва втори мачбол. И отново спасен от Григор след силен първи сервис! С чудесна игра на българина на мрежата той поведе, след което успя да измъкне и гейма - 3:5

Тежко разиграване даде първата точка за Медведев, в който той сервира за мача. Григор обаче показа, че ще се бори и изравни. Последва ас на руснака и нова точка за мач бол, който бе спечелен.

Григор Димитров - Медведев 0:3 (6-7, 4-6, 3-6)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

На мен

преди 4 години

Пък Гришо ми хареса. Беше по - разнообразен, агресивен и атрактивен. Това, което видях е, че кортът му ставаше многократно на крака, видях, че Навратилова го аплодираше. А, хейтърите, запазете малко злоба за довечера, за да оплюете и футболистите.

31

Анонимен

преди 4 години

Ц,ц,ц,така ли не се контузи нещо този Медведев,бе?Голям бой щях да го бия,ако го бях хванал!

30

Анонимен Алкохолик

преди 4 години

Мале чак се плаша от злобата излята тук. Може ли да сте такива завистници бе хора? Да, като цяло слаб мач за Гришо, но го подкрепяйте все пак е българин. Голяма жлъч се излива върху това момче чак ме в жал.

fallback