Снимка: БТА
fallback

Въпреки фантастичното начало, Григор Димитров каза сбогом на "Уимбълдън". Французинът Корентен Муте, който е 85-ти в световната ранглиста, надви българина след обрат от 0:2 до 3:2.

Димитров отпадна още в първия кръг на турнира.

Хасковлията игра изключително и концентрирано силно в първите два сета, в които записа общо четири пробива, за да поведе с голяма разлика в мача.

В третата част на срещата настъпи неочакван и необясним срив в играта на Димитров, който сервира за класиране във втория кръг при 6:5 в своя полза, но допусна пробив и след това французинът се върна в двубоя след 7:4 в тайбрека.

Четвъртата част отново беше изключително колеблива за българина. В нея 20-годишният Муте на два пъти спечели подаването на Григор Димитров и доведе срещата до пети сет.

Френският тенисист, заемащ 85-то място в световната ранглиста, поведе с пробив и 3:0 в петия сет, а след това отново спечели при начален удар за хасковлията, за да си осигури продължаване напред в турнира при 6:1.

Още новини за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 4 години

Ай стига сте плюли бре. Зверев - 5 в ранглистата, също отпадна в кръг, загуби от някъв си, който е 124-ти, дали го плюят така.

103

Анонимен

преди 4 години

Ех, Грушу Шерцингер!

102

КПСС

преди 4 години

Може да звучи налудничаво, но... мисля си, че Серина му е направила вуду кукла и го събаря в най-важните моменти. След оня случай в Париж дето преспа с нея... нито той нито Шарапова видяха бял ден.... Не мога да повярвам, че е толкова бездарен да докара мача до мач бол при 2:0 сета и да се остави да го обърнат и да го загуби... Другия вариант е само един - черно тото....

fallback