Снимка: Архив, Reuters
fallback

Григор Димитров се завърна по най-добрия възможен начин на корта след двумесечното отсъствие заради контузията в рамото. Нашето момче направи на пух и прах испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 в среща от втория кръг на силния "Мастърс" турнир в Маями.

Това бе шести двубой между двамата и четвърта победа за българина, а в следващия кръг той извади късмет да избегне силния руснак Карен Хачанов, който изненадващо отпадна от австралиеца Джордан Томпсън. Двамата с Григор не са се изправяли един срещу друг до момента.

Сетът на откриването започна фантастично за българина и за кратко време той проби във втория и шестия гейм, като всичко на всичко даде само гейм на испанския си противник. Във втория сет Григор отново започна уверено и в петия гейм стигна до така решителния пробив.

В деветия гейм проби отново и така довърши противника си. Това определено е най-силното представяне на българина от доста време насам.

Четете още спортни новини в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

Дано Гришо наистина се е оправил от тази контузия, която според мен я влачи повече от година, от началото на 2018 година. На практика Григор Димитров е единственият български спортист от световна величина.

26

Анонимен

преди 5 години

С тази победа Гришо няма да загуби точки и ще бъде поне едно място нагоре в ранглистата следващата седмица, т.е. поне 28-ми. Ако победи и австралиеца в следващия кръг, ще е с още две места нагоре - 26-ти. Сега е 29-ти.

25

House M.D.

преди 5 години

С тази победа Гришо се изкачи шеметно в ранглистата и вече е 250-ти. Остава да видим с колко ще загуби от титана на съвременния тенис Джордан Томпсън.

fallback