Снимка: Reuters
fallback

Световният №1 Новак Джокович се класира на финала на Australian Open, след като разгроми французина Люка Пуй (№28). Сръбската звезда се наложи с категоричното 6:0, 6:2, 6:2 за едва час и 25 минути. 

В спор за трофея Ноле ще срещне Рафаел Надал, който се класира по безапелационен начин за решаващия мач без загубен сет. Това ще бъде едва втори финал между двамата в Мелбърн. Единственият досега случай е от 2012 г., когато сърбинът печели с 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(7), 7:5.
 
При успех Джокович ще изпревари Роджър Федерер и австралийската легенда Рой Емерсън (преди Оупеън ерата) по титли. В момента тримата са печелили турнира 6 пъти, докато Надал 1 път. Това се случва през 2009 г. след 7:5, 3:6, 7:6(7), 3:6, 6:2 над Федерер.
 
Иначе Ноле води в преките двубои с Матадора: 27 срещу 25 успеха, а за последно играха миналата година в 1/2-финал от "Уимбълдън" и Новак спечели драматично с  6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8 след 5 часа и 14 минути игра. 
 
Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Олле Оле за Ноле

преди 5 години

Верно е . Надал е несамо една педя след Ноле а цели три сета.След мача, Надал неподаде ръка на главния съдя. Голям кеф да показван невръстенишките му заходи къ подаване или поемане на сервис. Затрътка крачка в стил Шаренатковата Мара и с лявото рамо мине перпендикулярно през надписа Мелбърн като престъпва с крачета като пубертетка връж буквите OUR - HIE(?) тоя за монарх ли се счита(?)Еди път не поздрави Ноле за перфектно изиграна топка. Има защо. Цял мач щеше да поздравява.

33

а данъците?

преди 5 години

Така съжалявам че Гигор неможа да се класира едновременно на финала от двата полуфинала, за да види света как може, трябва и е задължителни да играеш срещу себе си когато си едновременно победител и в двата полуфинала.Престаам си как Дриши чукне сервисче и бега през плота да върне топката там където го няма, Ох Божкеле, светът изпусна тази върховна игра на Сам в къщи , Сам на корта и Обратно на селоДришо е кръстен Григор на дедо си Горан и за тва си плаща данъците в Монако

32

Еркич

преди 5 години

Тези двамата са ми най симпатични и се радвам на такъв финал! Все пак съм балканец и славянофил!

fallback