Снимка: БТА
fallback

Испанецът Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като постигна успех с 6:3, 6:4, 6:2 над американеца Франсис Тиафо.

Oще по темата

Надал, поставен под номер 2 в основната схема, нямаше никакви затруднения срещу младия си съперник и го победи за едва час и 49 минути. Именно американецът острани в предния кръг Григор Димитров.

Бившият водач в световната ранглиста се класира за шести път в кариерата си за полуфиналите в Мелбърн, а негов съперник за място на финала ще бъде гръкът Стефанос Циципас, който по-рано днес победи Роберто Баутиста-Агут в четири сета.

"Циципас е играч, който през поселдната година успява да отбележи напредък през всеки месец. Вече има и титли, а освен това игра финали в Барселона и Торонто. Той е чудесен играч, днес се представи страхотно и съм сигурен, че той ще бъде един от най-добрите играчи в света за много дълъг период от време", каза Надал след срещата по адрес на предстоящия си съперник.

В сряда ще станат ясни имената и на другите двама полуфиналисти. В последните два четвъртфинала водачът в схемата Новак Джокович среща японеца Кей Нишикори, а канадецът Милош Раонич се изправя срещу французина Лука Пуий.

Всички новини за Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

+++

преди 5 години

По принцип се следят изявите на всички най-силни тенисисти, примерно поне на топ 150. Тези, които не се интересуват от тенис, все говорят за анонимници и футболисти, в краен случай за боксьори.

12

Наблюдател

преди 5 години

Спомням си как доскоро следихме индийското първенство по футбол, заради пейките на които седеше Бербатов. Но вече ни вопъл, ни стон за Керала Бластърс. Мислите ли, че извън България някой следи изявите на Гришо? Турнирите ги има и ще ги има и без него.

11

Анонимен

преди 5 години

Интересно защо след отпадането на Григор Димитров, което обикновено е във втория кръг, спирате да следите Турнирите.Ами то истинската надпревара тепърва започва.Защо си мислите, че Григор Димитров е най-интересният сред тенесиситите.Ами него никой не го слага в световния тенис-елит, с изключение на българските журналисти.

fallback