Снимка: БТА
fallback

Гръцката сензация Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като победи със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2) опитния Роберто Баутиста-Агут.

Срещата между двамата приключи за 3 часа и 19 минути, а гръцкият тенисист, който в миналия кръг детронира Роджър Федерер, за пореден път изуми целия тенис свят.

Интересно е да се припомни, че той ще играе и на предстоящия турнир в София, който ще започне веднага след надпреварата в Мелбърн.

Това бе първи мач между двамата и първо класиране за младока на такава фаза в турнир от "Шлема". Той ще срещне в спор за място на финала Франсис Тиафо или Рафаел Надал, които ще се срещнат в другия 1/4-финал за деня.

Всички новини около откритото първенство на Австралия по тенис четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

А

преди 5 години

Представете си как се кефят нашите тенисисти.Ще имат шанс да играят срещу топ 20 тенисисти .И голям майтап ако вземат да ги и набият.Тогава повярвайте ми, никога вече няма да видите Гришо в България

24

не може да бъде!

преди 5 години

В тениса се задава смяна на лидерите.Интересно е да видим кои са тези тенисисти от които се очаква,че ще бъдат новите лидери-Циципас,Зверев,Медведев,Тиафо,Хачанов, Де Минор,Шаповалов,може би и Рубльов.Циципас ми изглежда най-добре подготвен за ролята на лидер,особено като се има пред вид гена му по майчина линия...Между другото от тая група 5 души са етнически руснаци,а Циципас е 50% руснак...И всички имат характер,който за съжаление Григор не притежава...

23

Фен

преди 5 години

Циципас cякаш е pоден за да cтане голям тенисист. Баща мy Апостолос е треньор точно по този cпоpт, като специално завършва университет за да тренира сина си. Майка му Юлия Салникова е била шампионка по тенис на СССР. Той не единствения, който е избрал този спорт. Тенис тренират и по-малките му братя Петрос и Павлос и сестричката му Елизавета!

fallback