Снимка: архив, Reuters
fallback

Григор Димитров ще започне тазгодишното си участие на Australian Open срещу сръбския ветеран Янко Типсаревич.

В статистически план Типсаревич е доста труден съперник за родния ни тенисист, тъй като двамата досега са се срещали пет пъти, а хасковлията е загубил четири мача.

Единственият успех на Гришо срещу сърбина е на клей и датира от 2013 година, когато българинът триумфира в два сета 7:6(3), 6:2.

Последната среща помежду им е отпреди 3 години на Куинс Клъб, а победител в три сета е Типсаревич със 7:6(6), 4:6, 6:3.

Григор Димитров е поставен под №20 в схемата, като при успех на старта ще срещне във втория кръг спечелилия срещата Пабло Куевас – Душан Лайович. В третия кръг пък е възможен дуел с американеца Джон Иснър.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Типси гони 40, и не помня от кога не е играл!

19

Топгънър!!!

преди 5 години

До оня дено се е изцепил-"Давай Гришо".Специално гришковото сърце е изключително българско и невероятно юнашко,бре!Този факт го знае всяко дете!!!

18

Ъдвайзър33 !

преди 5 години

Единствения сигурен начин Гришко да зарадва целия български народ и част от съседните народи е този-след като ГО ПРИКЛЮЧАТ на АО да вземе и да скокне до Аскьой,бре!И като скокне па да вземе и да завърши тоя пусти пети клас,щото ако не знаете той завърши само първия му срок-есента на 2001 година!Е те тогава такива всенародни тържества ще има,че ум да ви зайде,бре!!!

fallback