Снимка: Twitter
fallback

Румънците скочиха в недоволство от карикатура, публикувана във френското сатирично издание "Шарли ебдо", която прави аналогия между румънската шампионка по тенис Симона Халеп и ромите, събиращи старо желязо, предаде БТА.

Карикатурата, публикувана в седмичното издание, изобразява Симона, която държи купата от Откритото първенство на Франция, и вика "Старо желязо! Старо желязо!" Рисунката веднага предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Френският посланик в Букурещ Мишел Рами защити днес "свободата на изразяване и свободните медии", като добави, че карикатурата "не изразява по никакъв начин френското обществено мнение".

Халеп, която бе посрещната като герой в Румъния след победата си в Париж през уикенда, заяви кратко, че "не е в позиция да коментира".

От своя страна живеещият в Брюксел румънски журналист Дан Алексе изрази мнение, че шегата е била насочена към "невежите французи, които смятат, че всички румънци са крадци на метал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

123

преди 5 години

До И относно свободатаТози коментар направо кърти и е точно на място.

33

123

преди 5 години

Ама жидчетата си го търсят като за световно. Явно не са разбрали, че вече са си го намерили.

32

Бай Хой

преди 5 години

Ако се засягаш от карикатури и черен хумор, попадаш в една и съща категория с мюсюлманите, които не търпят шеги със скапаната си религия. Човек трябва да е широко скроен, а не *** шовинист и националист.

fallback