Снимка: Reuters

Шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун се отказа от тенис турнира в София. Корейският тенисист ще пропусне надпреварата в зала "Арена Армеец" заради кожните проблеми в стъпалото, които го принудиха да прекрати участието си в полуфинала с Роджър Федерер на Australian Open.

Мястото на Чун в София ще бъде заето от словенеца Блаж Кавчич. Още един азиатски тенисист се оттегли от турнира от категория "АТП 250", който ще се проведе от 4 до 11 февруари. Това е Йен Хсун Лу от Тайван, който ще бъде заменен от тунизиеца Малек Джазири. 

Отсъствието на Чун е още един голям удар за организаторите на турнира в София. В събота шампионът от 2017 г. Григор Димитров обяви, че участието му е под въпрос заради травма в рамото, получена на Australian Open.
 
Евентуален отказа на четвъртия в световната ранглиста ще означава, че най-големите имена в българския турнир ще са ветеранът от Люксембург Жил Мюлер, третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалиста в София от 2016 г. Виктор Троицки.
 
Чун беше очакван с голям интерес в България след фурора, който предизвика в Австралия. 21-годишният тенисист, който заемаше 58-ото място в световната ранглиста преди турнира, пренаписа историята на корейския тенис с достигането до полуфиналите.
 
По пътя към финалната четворка той записа поредица впечатляващи победи. Във втория кръг Чун разби в три сета друг от големите таланти в тениса - руснака Данийл Медведев. В третия кръг кореецът триумфира в петсетова битка със световния №4 Александър Зверев, като спечели последния сет на нула
 
В осминафиналите той се изправи срещу шесткратния шампион в Мелбърн и свой идол от детските години Новак Джокович. Чун изигра впечатляващ мач, като успя да победи бившия №1 в три сета. Силното представян в Австралия осигури на корееца изкачване до 29-ото място в световната ранглиста.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase