Общ преглед

Ракета №1 на България Григор Димитров буквално сияеше от щастие, след като постигна знаменит успех, триумфирайки за първи път в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс" от ATP 1000. На финала в Синсинати той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5.

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб", обърна се хасковлията към своя съперник веднага след победата.

"Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна "Мисля, че ще се видим на финала. Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук", продължи Димитров.

А публуката определено беше на страната на Григор Димитров и скандираше името му. След речта си той се обърна към подкрепящите го с: "Благодаря ви!" 

Той призна още, че по време на финала е бил изключително нервен, въпреки че не му личеше и грам.

"Опитах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре", каза още Григор, който от днес официално ще е №9 в световната ранглиста.

Гришо каза още, че на започващия на 28 август турнир от Големия шлем US Open ще играе мач за мач.

"Чувствам се уверен преди старта, но в същото време съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, успехът в Синсинати е най-големият в кариерата ми. Трофеят винаги е моя цел и на US Open се играе в пет сета, което на мен ми харесва", добави Димитров, а накрая благодари на български на родните фенове, които го подкрепяха на трибуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар