Снимка: архив Reuters
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров смаза със 7:6 (7), 6:2 световния №3 и водач в схемата Милош Раонич (Канада) и се класира на финал на турнира в Бризбън.

Гришо, който е финалист в надпреварата и през 2013, записа трета победа в четвъртия си мач срещу миналогодишния шампион в Бризбън, пише gol.bg.

Димитров изигра перфектен мач и заслужено записа страхотна победа, с което си гарантира битка за трофея. Така той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм.

Григор допусна едва седем непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник. Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис.

Гришо ще спори за титлата с японеца Кей Нишикори. Поставеният под №3 азиатец надви втория в схемата Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6 (3), 6:3.

До този момент Нишикори е спечелил и трите мача в японско-българския сблъсък. Срещата между Гришо и Кей е утре сутринта.

Още спортни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Доктора

преди 7 години

Да му благодарим че го е оставил жив.......Алилуя.......

37

Дришо

преди 7 години

До АнонименАко имаше интернет едно време, Орлин Станойчев щеше да бъде заклеймен като слабак. Сигурен съм в това. Просто едно време не се чуваше гласа на всеки!И сега някои искат да ни връщат в руската *** и да налагат измислени герои.Дали някой би слушал кавърите на "Сигнал", ако можеше да избере оригинала на "Юрая Хийп" например.

36

Анонимен

преди 7 години

Когато Орлин Станойчев достигна ,,върховото " 96 място за няколко седмици го брояхме за непостижим рекорд на български тенисист и цяла България се радваше и гордееше.Сега за първите 20 го наричаме дри..шльо.Тогава хората бяха все още нормални,нямаше интернет,*** и хейтъри.Как ще ,,работят" за България тези като само плюятКакво поколение -неграмотно и озлобено,но с претенции.Какви българи сте вие с тези болни мозъци.Горко и на България

fallback