Снимка: Reuters
fallback
Анди Мъри спря Григор Димитров в турнира US Open. Олимпийският шампион победи категорично българина в осминафиналите с 1:6, 2:6, 2:6 на централния корт "Артър Аш". 
 
Това е седма загуба за Гришо от 10 изиграни мача с Мъри. 
 
Световният №2 доминираше през цялото време в играта. Мъри записа и нов личен рекорд. Той направи най-бързия сервис в кариерата си, постигайки 227 км/ч. На четвъртфинала на Откритото първенство в САЩ шотландецът ще се изправи срещу Кей Нишикори от Япония, информира bTV.
 
Димитров стартира добре в мача и стигна до първи две точки за пробив, но Мъри успя да се мобилизира и да вземе първия гейм. Българската ракета изравни за 1:1, но след това Мъри взе своето подаване и отново поведе в резултата.
При 2:1 Григор допусна и първия пробив. В следващото си подаване в шестия гейм българинът отново даде възможност на Мъри да поведе с 5:1. 
 
Още в началото на втория сет Димитров допусна два пробива и шотландецът поведе с 3:0. След 8 последователно загубени гейма българинът най-после успя да върне един от пробивите си, но на своето подаване той бе обърнат от 30:0 за резултат 1:4 в полза на съперника. 
 
След малко повече от час игра Григор най-после успя да спечели свое подаване за 2:5, но Мъри все пак взе и втория сет.
 
Третият сет отново започна с пробив за олимпийския шампион, а във втория гейм го затвърди и поведе с 3:0. Григор спечели своето подаване в петия гейм за 1:4. Девети ас на Мъри го постави на крачка от победата, но българинът все пак остана в мача, взимайки следващия гейм за 2:5. Олимпийският шампион не допусна грешка при своето подаване, за да си осигури място на четвъртфинала на US Open.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

От 48

преди 7 години

Стана точно както предполагах - Нишикори победи Анди Мъри, въпреки че Анди Мъри е в отлична форма, която се видя в всичките му мачове, вкл. и срещу Гришо и Нишикори.

37

Анонимен

преди 7 години

Анди Мъри май ще се напъне да спечели турнира. Иначе няма как да се бори да стане номер едно. Само дето сега ще срещне Нишикори, който е в състояние да победи всеки от най-силните.

36

Анонимен

преди 7 години

С добрата си игра на US Open, Гришо ще е 22-ри в ранглистата. Давай Гришо!

fallback