Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров допусна загуба от французина Гаел Монфис в 1/8-финален мач от "Мастърса" в Маями.

Французинът стигна до успеха след 6:7(5), 6:3, 6:3 в напълно равностоен мач.

Срещата между двамата продължи два часа и половина.

Българинът пък показа характер и непримирим дух, но просто съперникът му действаше по-прецизно от него в ключовите моменти.

В първия сет Гришо стигна до пробив за 3:2, но след това неговият противник моментално го върна. Това обаче не спря българина, който стигна до нов пробив за 5:4 и сервираше за сета, но отново Монфис реагира мигновено.

В крайна сметка първият сет се реши след тайбрек, в който Григор направи ключов минипробив в последната точка за 7:5.

Втората част стартира зле за Димитров и той бе пробит още в първия гейм от нея, а след това допусна и още един пробив в деветия гейм.

Гришо обаче поведе с пробив в третия сет, но Гаел го върна веднага. В шестия гейм българинът спаси цели четири шанса за пробив, а след това изтърва две възможности да пробие французина.

Гаел взе решителен пробив в осмия гейм и след това си спечели подаването на нула, за да триумфира и в мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Селчото да се ориентира към турнирчета от селски тип-чалънджъри(Букурещ, Истанбул и т.н.)А големите турнири да остави на "батковците".(Няма значение че някои от батковците са на по 18-20 години).

11

Анонимен

преди 8 години

По-скоро Монфис РАЗМАЗА ***.6:3, 6:3........кое му е равностойното?И да, няма как всички участбици в турнира да не са във форма или контузени.Тази свърши преди години.Това че Мъри не е във форма и е един Мръньо на който мястото му е извън топ-5 е друга тема.

10

Анонимен

преди 8 години

Тоя си пада се по стари чанти.Той на тия години ако не спи с 18 годишни,кога,като стане на 50?Като стане чичак да спи с лели,не сега,ама си има и такива не знаят кво да правят с момичетата и налитат на лелки.

fallback