Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров започна обнадеждаващо новия сезон, след като надигра Жил Симон в първия кръг на турнира в Бризбън с 6:3, 7:6(10).

В големи периоди от мача българинът се понрави с играта си, а особено впечатление направи форхендът му. Григор имаше известни колебания с процента вкаран първи сервис, но това не му попречи да запише първи успех от пет официални мача срещу костеливия французин, №15 в световната ранглиста, срещу когото не бе печелил дори сет от 2009-а в Марсилия.

Тайбрекът във втория сет вървеше без минипробиви и двамата смениха полетата при 3-3, след което Димитров поведе с 4-3 и осъществи първи минибрейк след сбъркан удар над глава от Симон.

Това разколеба французина и с непредизвикана грешка Григор имаше три мачбола. Но в най-неподходящият момент последва срив и световният №15 се отърси от двата минибрейка изоставане, за да изравни за 6-6.

Димитров достигна до нова възможност преди свой сервис при 7-6, но французинът отказваше да се предаде. Григор прати форхенд в мрежата за 7-8 и този път Симон имаше сетбол преди сервиса си, но драмата продължи.

Последва нова смяна на полетата при 9-9. А при 11-10 Димитров застана на линията за сервис и този път приключи мача.

С победата срещу 15-ия в света французин Григор си осигури 20 точки за световната ранглиста, а във втори кръг ще играе с Виктор Троицки или Стийв Джонсън.

На четвъртфиналите пък Григор Димитров има шанс да срещне Роджър Федерер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Гагауз

преди 8 години

Голям триумф,голямо нещо,всички в ефория,невероятно.ха-ха-ха.и манекенки в шок от нашия копи-пасте.

4

шуменлия

преди 8 години

къде а аскьово?

3

Анонимен

преди 8 години

Време е за нов мач с най-големия и дано този път да го победиш. Дано стигне до такъв мач на този турнир нашия.

fallback