Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров си осигури имясто в четвъртия кръг на Australian Open, след като се справи много трудно с кипъреца Маркос Багдатис, но все пак го пречупи след 5-сетова драма - 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Намиращият се на 78-ото място в света кипърец затрудни много нашето момче, но все пак характерът на българина се оказа доста силен и той постигна целта си.

Мачът между двамата продължи цели 3 часа и 30 минути, а следващият противник на нашето момче ще се определи от сблъсъка между Анди Мъри и Жоао Соуса.

С класирането до тази фаза Гришата си гарантира и 180 точки за световната ранглиста.

Първият сет между двамата бе по-добър за кипъреца показа изключително стабилна игра и играеше като равен с равен срещу нашето момче. Хасковлията успя да вземе само три точки на сервис, на подаването, на неговия противник за целия сет.

Ключовият момент обаче дойде при 4:4, когато Багдатис достигна до два шанса да пробие и се възползва.

Григор изигра много лош сервис гейм и при 15:30 допусна двойна грешка, което отвори възможност на кипъреца да го натисне и да стигне до пробив.

Първият шанс за пробив бе спасен от Гришо, но след това кипърецът спечели доста добро разиграване и грабна втората възможност за пробив.

Той си спечели безпроблемно сервис гейма и така поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет обаче бе доста по-добър за Гришата, който рязко вдигна оборотите.

Нашето момче достигна до точка за пробив още при първия сервис гейм на кипъреца за втория сет, но ретурите му започнаха да не се получават и тя бе спасена.

Все пак Гришата проби за 3:1 гейма, след като този път успя да реализира точката за пробив, която се откри пред него.

Пробивът бе затвърден, а до края на сета двамата си взимаха подаванията и така сетовете бяха изравнени.

В третия сет двамата си взимаха подаванията, но в шестия гейм българинът достигна до точка за пробив от която не се възползва.

Неговият противник в крайна сметка го проби за 5:3. Багдатис стигна до два скрити сетбола при 15:40, но Гришата успя да изравни. Последваха обаче още два такива. Първият бе неутрализиран с ас от българина, но при следващия кипърецът се възползва и проби. След това сервира за сета и спечели втория сет.

В четвъртия сет Гришо проби за 4:2, след като кипърецът допусна доста грешки при подаването си, а до края на сета двамата си взимаха подаванията.

В петия заключителен сет Димитров стигна до ранен пробив още в третия гейм след непредизвикана и двойна грешка на Багдатис, а до края на мача нямаше повече пробиви.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Зиг

преди 9 години

Гришо си е Гришо, пък дришките тук ще си останат дришките тук... Да е живо и здраво момчето и успех!

22

Анонимен

преди 9 години

Абе Багдатис не е ли около 50 годишен?

21

КРАСИМИР

преди 9 години

До анунимния дето все пише ДРИШКАТА да спре да пише постояно едно и също като някой извинявам се бавно развиваш и ли пък от това че досега не не се е изявил в своя живот.

fallback