Снимка: Reuters
fallback

Рафаел Надал бе детрониран на силния турнир, който се провежда в Индиън Уелс, САЩ, след драматична загуба от Александър Долгополов.

Украинецът стигна до успеха след 6:3, 3:6 7:6(5) в мач от третия кръг на турнира и така за пореден път демонстрира, че се намира в брилянтна форма.

Испанецът пък не приличаше на себе си в този двубой и освен, че допусна много грешки по време на мача, той изобщо не показа онзи тенис, който сме свикнали да виждаме от него.

Първият сет започна с четири поредни пробива, a след това двамата си взимаха подаванията, но при 4:3 Долгополов достигна до ключов пробив, след като Надал изпусна два геймбола и поведе с 5:3. В собствения си сервис гейм украинецът спаси две точки за връщане на пробива и в крайна сметка взе сета.

Вторият сет отиде в сметката на Рафа, след като той достигна до един единствен пробив за 4:2, а до края нямаше такива.

В третия сет интригата бе пълна. Долгополов достигна до пробив за 4:2, но Надал го върна, а до края нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек.

В него Рафа имаше аванс от 4:2, но в крайна сметка го пропиля и загуби след 7:5 в полза на неговия противник.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Фен

преди 10 години

Един път да заложа на него и той ще падне.тц тц

4

Avi

преди 10 години

Браво на Долгополов,рядко можеш да видиш скромен и умен тенисист,успех на такива игра4и.

3

Анонимен

преди 10 години

Е, не може все да печели Надал! Сезонът е така разчетен, че титлите да отиват в различни тенисисти.Надал се бъгна в гърба още в Австралия! Вероятно не се е оправил от контузията.Украинецът е приличен тенисист и сега е намерил момента да спечели срещу 1!

fallback