Гришо отпадна от Вердаско. Снимка: Булфото

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров не успя да преодолее испанеца Фернандо Вердаско и отпадна на 1/2-финалите, на турнира в Бостад, Швеция.

Испанецът стигна до успех със 7:6(3), 5:7, 7:5 срещу нашето момче. Успехът на Нандо обаче изобщо не е изненадващ, тъй като бившият представител на топ 10 се намира в най-добрата си форма от доста време насам и демонстрира напоследък страхотен тенис.

Все пак добрата новина за Григор е, че той успя да защити точките си, които спечели и през миналата година в турнира, така че ще запази позицията си в топ 30.

Срещата започна зле за хасковлията и той бе пробит още в първия гейм от първия сет.

Испанецът без проблеми затвърди пробива и поведе с 2:0 в резултата, а в третия гейм стигна до точка за пробив и възможност за втори такъв, но Гришо успя с много късмет да я спаси, а след това си взе и подаването.

Българинът изравни резултата на 2:2 гейма, след като върна пробива. Това стана след две непредизвикани грешки и двойна такава на Вердаско.

Въпреки, че продължаваше да изпитва проблеми с първия си сервис, Димитров си взе подаването и обърна резултата на 3:2.

До края на първия сет двамата си взимаха подаванията. При 6:5 Гришо стигна до перфектна възможност да стигне до две точки за пробив, след като водеше с 30:15 при подаването на опонента си.

Неговият противник обаче обърна нещата в своя полза и докара сета до тайбрек. В тайбрека Вердаско достигна до ранен минипробив, но нашето момче веднага го върна.

Вердаско обаче отново стигна до такъв, като поведе с 4:1 в резултата след още един минипробив. При 6:3 испанецът стигна до три сетбола и се възползва от първия, за да поведе с 1:0 сета аванс.

Вторият сет започна равностойно, като и двамата си взимаха първите няколко подавания. При 3:3, в ключовия седми гейм, нашият тенисист стигна до аванс от 40:15, като имаше пред себе си две точки за пробив.

Хасковският тенисист най-после успя да пробие подаването на Вердаско във втория сет и стигна до много важен аванс от 4:3 гейма в него.

Григор без проблеми си затвърди пробива и стигна до аванс от 5:3 във втория сет, като се доближи само на гейм от спечелването му.

Точно в най-важния момент обаче Вердаско стигна до точка за пробив и до шанс да пробие подаването на Григор. Това стана при 5:4, когато нашият сервираше за сета. За съжаление на Гришо неговият сервис бе пробит и резултатът изравнен на 5:5.

Димитров отново проби, стигайки до 6:5 и отново стигна до сервиране за сета. Този път обаче не сгреши и взе втората част със 7:5. 

Третият сет започна равностойно, но при 2:1 Вердаско проби подаването на Димитров и стигна до преднина от 3:1.

Испанецът затвърди пробива и увеличи аванса си на 4:1. Българинът от своя страна върна пробива и намали изоставането си на само гейм. Равенството стана факт при 4:4, когато Гришо си взе сервис гейма си. При 6:5 Вердаско стигна до пробив след грешки на Гришо и по този начин спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase