Цвети Пиронкова не можа да стигне до четвъртфиналите на Уимбълдън. Снимка: Ройтерс
fallback

Цветана Пиронкова приключи с тазгодишното си участие в Уимбълдън. За съжаление нашето момиче не можа да продължи тенденцията да поднася изненади на турнира и бе елиминирана от поставената под номер 4 Агниешка Радванска.

Българката имаше своите шансове, тъй като спечели първия сет, но след това позволи на полякинята да я обърне и да победи с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:3).

Преди двубоя статистиката бе категорично в полза на Радванска, която водеше със 7:2 мача. Два от мачовете бяха на Уимбълдън, като и двата пъти победител бе полякинята. При последната им среща обаче спечели Пиронкова - отново на трева, на турнира в Ийстбърн преди година.

Срещата започна отлично за Цвети, която проби съперничката си още в първия гейм. След това тя продължи стабилно и след нов пробив поведе с 4:0. След това обаче Цвети се отпусна и позволи на Радванска да върне един пробив и да се приближи до 3:4. Цвети спечели подаването си след това и при сервиса на Радванска пропусна два сетбола. Така се стигна до резултат 5:4, но при своето подаване Пиронкова вече затвори сета, макар отново да пропусна два сетбола.

Вторият сет обаче не започна добре за българката, тъй като съперничката й я проби и поведе с 3:0.  Оттук нататък и двете тенисистки печелеха своите подавания, за да се стигне до сет за Радванска с 6:3.

Третият сет също започна притеснително за Цвети, тъй като при неин сервис Радванска поведе с 40-0. Нашето момиче обаче отговори с пет поредни точки и спечели гейма. При следващото си подаване обаче Цвети отново на два пъти позволи на Радванска да стигне до брекпойнт и при втория опит тя проби Пиронкова.

При резултат 3:2 и подаване на Радванска се получи изключително оспорван гейм, при който на три пъти се стигаше до равенство. Накрая обаче полякинята спечели благодарение на силен сервис.

Последваха два спечелени гейма от двете състезателки, за да се стигне до 5:3 и сервис за Цвети. Нашето момиче обаче позволи на Радванска да стигне до 40-30 и мачбол и още при първия си опит полякинята взе мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

Скумрията повече не може

9

Иво

преди 11 години

А на тези които плюят Цвети ето сухите факти. Радванска - 4 в света с 2 спечелени турнира тази година и много силен сезон. Цвети - 72 , най-слабият й сезон може би - загуби в първи кръг от среднячки и слабачки. На Уимбълдън участват 128 жени и нашето момиче се класира между първите 16!!! Играят 4 и 72- та, но ако човек не знае ще помисли, че мачът е между тенисистки от топ 10. Оспорвано в 3 сета и над два часа, страхотни изпълнения и от двете страни ...За съжаление накрая Цвети губи.

8

Анонимен

преди 11 години

"Нашето момиче" ............. да не би цялата махла да сте я правили тази та е ВАША?А *** къде е?Помпа руската пляска ли?

fallback