Без изненади при дамите премина втория ден от шампионата на Австралия по тенис, когато се доизиграха срещите от първия кръг. Напред се класираха Ким Клийстерс, Амели Морезмо и Мери Пиърс, както и Мартина Хингис, която обаче не е сред фаворитките за спечелване на трофея.

Ветеранката Мери Пиърс смачка с 6:1 и 6:1 Никол Прат от Австралия в среща, продължила 52 минути. “Бях съсредоточена, движих се и играх добре”, заяви французойката след мача. Участието й тук е първо за годината, но самата тя се чувства в добра кондиция. “Работих настина здраво напоследък. Влизам във все по-дбора форма”, оцени направеното Пиърс, която спечели турнира в далечната вече 1995 година.

Въпреки че загуби първия сет от китайката Сън, другата представителка на Франция Амели Морезмо, трета в световната ранглиста, успя да се върне в мача и да стигне до победа с 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). “Явно ми трябваше цял сет за да вляза в мача, надявам се обаче нещата да се подобрят с течение на турнира”, сподели Морезмо, която във втория кръг ще срещне сънародничката си Емили Лоа.

Ким Клийстерс, считана заедно с Дейвънпорт за една от двете топфаворитки за спечелването на отличието, върви напред в схемата, която й противопоставя азиатки. В първия кръг тя надделя лесно на корейка, за да се изправи сега рещу китайката Менг Юан.

Пати Шнидер, Анастасия Мискина и Франческа Скиавоне също продължават напред. За втория кръг се класира и завърналата се на корта наскоро Мартина Хингис от Швейцария, която печелеше редовно турнира в Мелбърн в края на 90-те години. Тя победи лесно Звонарьова от Русия с 2:0, като загуби едва 3 гейма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase