Светлана Кузнецова
fallback

Магдалена Малеева отпадна на осминафиналите на третия турнир от Големия шлем Уимбълдън, след като по-рано днес загуби от Светлана Кузнецова с 4:6, 3:6. Двубоят продължи един час и 13 минути.

Това бе четвъртият осминафинал в кариерата на Маги, с което най-добрата ни тенисистка изравни постижението си от 2001, 2002 и 2004 г.

30-годишната ни тенисистка започна със самочувствие двубоя и поведе с 2:0, но след това Кузнецова показа класата си на номер 6 в света, като спечели следващите пет гейма за 2:5. Маги успя да спечели още два гейма до края, но последната дума имаше навършващата 20 години днес рускиня – 4:6.

Във втория сет нещата не се промениха и Малеева отново бе пробита в самото начало. Кузнецова спечели сета за 38 мин и ще срещне на четвъртфиналите водачката в световната ранглиста Линдзи Дейвънпорт (САЩ).

По време на двубоя Малеева направи два аса срещу 10 на своята съперничка и допусна 10 непредвидени грешки, които се оказаха два пъти по-малко от тези на рускинята. Кузнецова обаче спечели общо 68 точки срещу 54 на Малеева и проби сервиса на нашата тенисистка на четири пъти, което се оказа решаващо за победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback