Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Молдовски гражданин е осъден на една година "лишаване от свобода" с три годишен изпитателен срок за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната,  съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора.

Деянието е извършено на 15 септември тази година в Гурково. Осъденият ще плати и глоба в размер на 13 730 лева, равняваща се на пазарната стойност на моторното превозно средство, с което е извършено престъплението.

Присъдата е наложена след одобрено от Районния съд в Казанлък споразумение, постигнатото между молдовския гражданин Д. К., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора. Данните по делото сочат, че той е неосъждан.

Пред съда Д. К. се е признал за виновен в това, че на посочената дата на пътен възел, намиращ се в землището на град Гурково, превозвайки ги с товарен автомобил, противозаконно е подпомогнал дванадесет души от Афганистан, един човек от Пакистан и един - от Ирак, да преминат в страната ни в нарушение на закона. При установяване самоличността на мигрантите е било констатирано, че в групата има непълнолетно момче.

Молдовският гражданин е признал вината си и за това, че е управлявал товарния автомобил с регистрационни табели, неиздадени от съответните надлежни органи. В съдебна зала подсъдимият е декларирал, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

баба мара

преди 56 минути

един молдовец се разхожда с черна кола в люлин и предлага тенджери в литовскатафирма тмаркет в 2 микрораион бяха назначени двама млади ама и те изчезнали назапад само бели ще си докараме с тези хора ако се докопат до бълг документи

8

Аз

преди 2 часа

и пак ще напиша - 3 години за куче

7

Анонимен

преди 2 часа

Сега и молдовците са на мушката, понеже гласуваха против Мая Сандо. Ами мафия си има, то къде нема?

fallback