Снимка БГНЕС, архив
fallback

При 5 тома доказателства, нито едно не ме свързва с обвиненията от прокуратурата. Мерилото на прокурора спрямо мен не беше еднакво и не беше „невинен до доказване на противното“. Къде отива т.нар. безпристрастност и обективност, която трябва да имат магистратите?

Това заяви IT специалистът Петко Писков, сочен за „мозъка на схемата“, свързана с източването на държавни пари от театрите в Смолян и Разград. Днес Писков даде пресконференция, за да обяви публично „истината за софтуера на театрите“, предаде БГНЕС.

Писков е един от задържаните за източването на пари от театрите. Впоследствие той бе освободен под гаранция от 15 хиляди лева.

„Всички вие видяхте какво сътвори съдия Маркова, за която нямаше абсолютно никакво значение какво ще кажа и какви са доказателствата“, каза Писков и добави, че апелативните съдии въз основа на същите тези доказателства решиха, че няма никакви доказателства за неговата съпричастност.

IT специалистът е категоричен, че няма как неговият софтуер да участва в плащанията, защото те се извършват под формата на електронно банкиране. Той обясни, че няма нужда този софтуер да бъде качен на определен компютър. „След като се даде самият достъп на директора, той определя кой да има достъп до него и как да бъде определян“, уточни Писков и подчерта, че при плащане дори и на 1 лев, директорът е този, който трябва да положи първия подпис, след което и счетоводителят, чак тогава отива за верификация в Министерство на културата (МК).

По думите му софтуерът не е свързан с институции като НАП, НОИ или банкови такива, а за подаването на каквито и да било документи се изискват необходимите процедури, които всяка една от тези институции изисква да бъдат направени.

Писков демонстрира и как работи софтуерът, който е разделен на модули. IT специалистът показа, че първият модул е за администраторски достъп, а следващият модул е за създаване на документи, като демонстрира как се създава трудов договор.

„Никой служител не може да се упълномощи в НАП или НОИ, единствено това може да се направи от ръководителя“, каза той, като бе категоричен, че тези фиктивно назначени служители в разградския и в смолянския театри „определено не са назначени през този софтуер“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Истина

преди 2 часа

ТРябва да се обърнат правилата, вече тези трябва да са виновни до доказване на противното... така всеки ще гледа да се подсигури за да може да докаже че е невинен, а не да плаща на адвокати да лъжат за него....Така Боко, Моко, Кирчо, Доганчо ще са виновни и ще трябва да докажат че последните 20тина години не са нарушили нито един закон.... как, това е техен проблем.

4

Анонимен

преди 2 часа

ДОРИ ДА СА ИЗПОЛЗВАЛИ ТОЗИ СОФТУЕР, ПОДПИСЪТ ЗА ПЛАЩАНИЯТА НЕ СА НА АЙ ТИ СПЕЦИАЛИСТА, А НА ДИРЕКТОРА, СЧЕТОВОДИТЕЛЯ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! НЕВЕЖЕСТВОТО УБИВА!

3

Пискун

преди 3 часа

Писковите са известен род комунисти-разбойници. Този явно им е "достоен" наследник.

fallback