Снимка: БГНЕС
fallback

Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв. да бъде намалена. Решението е окончателно и той няма право да обжалва повече, съобщават от "24 часа".

Oще по темата
Манукян беше задържан от пловдивския отдел "Икономическа полиция" ден след ареста на Атанас Георгиев и Борис Чилов, хванати при приемането на пари от двама мъже, назначени фиктивно в Разградския театър.

Според разследването директорът е взел на работа 41 души, които никога не са извършвали реална дейност, но са получили по около 25 000 лв. допълнително материално стимулиране. Така държавният бюджет е ощетен с близо милион лева.

След задържането на диригента, прокуратурата му определи солена гаранция. Вчера със същото обвинение - за длъжностно присвояване, се сдоби и шефът на Смолянския театър Румен Бечев, който може да излезе на свобода срещу 15 000 лв.

Недоволен от размера на гаранцията си, Левон Манукян внесе жалба, но в закрито заседание Окръжният съд потвърди размера. Бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да внесе сумата до 10 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

АНОНИМЕН

преди 2 часа

Казаха че е назначавал барманка, строителни работници, заварчици и други. А няма ли някой известен сред назначените и да си трайкат прокурорите. Може Тонито да е била главен капелмайстор или мениджър. Дайте малко имена.

20

Шашмакян

преди 3 часа

Тоя е срам за Армения, гепи се по-скромно, но методично. Сега ще търка у Пазарджишкия филхармоничен театър с роля млада булка...

19

Анонимен

преди 3 часа

Най-правилно отношение към арменците имат турците.

fallback