Снимка: БГНЕС

Условна присъда от година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок за закана с убийството на бившето си гадже Боряна Рангелова получи прокурорския син Васил Михайлов, който дори бе пуснат от ареста. Това реши Софийският районен съд.

Михайлов бе осъден, че на 28 октомври миналата година се заканил с убийството на момичето и започнал да я удря. Той обаче е оправдан за други 3 закани, станали в сходно време. Затова е осъден на година условно с 3-годишен изпитателен срок. Съдия Яна Димитрова разпореди и Михайлов да бъде пуснат от ареста незабавно.

Юристката добави, че по-малко от месец преди това Васил Михайлов е бил осъден на година и 8 месеца условно по дело в Сливница. Присъдата не е била влязла в сила, затова и Димитрова кумулира двата присъди. Тя определи общо най-тежко наказание от година и 8 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок.

И Михайлов, и прокуратурата може да обжалва. Обвинителят Георги Иванов може да атакува и освобождава Михайлов от ареста.

Михайлов има и пробация от съда в Бургас. Той е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов. Той бе зам. окръжен прокурор на Перник, а след като през 2022 година задържа сина ми, напусна шефския пост, но остана редови обвинител. Той е обвинен за домашно насилие, но обвинението падна.

Срещу Васил се води и дело за няколко побоя и хулиганство в Перник. That като обвинителите и съдиите там си направиха отводи, делото дойде в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase