Снимка БГНЕС, архив

Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието за възобновяване на делото срещу Илиян Тодоров, осъден задочно за двойното убийство до дискотека "Соло".

Причината за отлагане на заседанието е, че съдът прие подадена молба от адвоката на Тодоров, че не може да присъства поради уважителни причини.

Съдебното заседание се отлага за 31 октомври. То е по искане на Тодоров за възобновяване на производството, поради неучастието му в него, и връщане на делото за ново разглеждане в апелативен съд.

На 1 март Илиян Тодоров беше върнат в България от Узбекистан. Той е осъден на доживотен затвор за убийството на младежите Кирил Въжаров и Васил Александров на 18 април 2009 г. близо до дискотека „Соло“ в София.

С присъда от 9 декември 2011 г. на Софийския градски съд Илиян Тодоров е признат за невиновен и оправдан по повдигнатото му обвинение за извършването на убийство по хулигански подбуди на две лица и опит за убийство на трето лице, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини.

С нова присъда от 2 април 2013 г. на Софийския апелативен съд първоинстанционната присъда е отменена и Тодоров е признат за виновен по повдигнатото му обвинение за извършването на убийство по хулигански подбуди на две лица и опит за убийство на трето лице, като му е наложено наказанието „доживотен затвор“.

С решение от 4 декември 2013 г. на ВКС е оставена в сила присъдата на апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase