Снимка БГНЕС, архив

По искане на Районна прокуратура - Добрич 44-годишен мъж бе оставен в ареста с обвинения за причинена средна телесна повреда при условията на домашно насилие спрямо жената, с която съжителствал, съобщават от прокуратурата.

М.Й. е привлечен към наказателна отговорност за престъплението.

В малките часове на 18 август 2024 година, след като гостували на свои близки, мъжът и жената се скарали. Конфликтът прераснал в проява на физическа агресия от страна на 44-годишния М.Й., който нанесъл много удари на жената и започнал да я души. Тя успяла да избяга от общия им дом и сама потърсила лекарска помощ, тъй като не се чувствала добре. По първоначални данни след медицински преглед потърпевшата е получила средна телесна повреда - счупване на крак.

Сигнал за случилото се е подаден в ОД на МВР - Добрич от дежурен екип на Спешна помощ. Постановено е задържане на М.Й. за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение, като прокурорът е настоявал да бъде наложена най-тежката – „задържане под стража". Обвиняемият е оставен в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase