Снимка: БГНЕС

Жалба срещу вдовицата на Мартин Божанов Нотариуса, свързана с отправени заплахи за живота, е била заведена в дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР, след което е възложена проверка от Софийска градска прокуратура.

Подателят на жалбата е Мария Мартинова Божанова, дъщеря на показно разстреляния на 31 януари тази година съдебен аферист.

Това стана ясно от отговор на служебния МВР-шеф Калин Стоянов на парламентарен въпрос, зададен от Лена Бориславова. В писмения отговор на министър Стоянов, качен на сайта на Народното събрание, имената на подателя на жалбата са прикрити, но документът в пълния му вид Бориславова качи във Фейсбук.

Така стана ясно, че на 2 юли тази година в МВР е постъпил сигнал от дъщерята на Нотариуса срещу неговата вдовица Гергана Божанова.

Бившата звезда от "Къртицата" бе назначена в ГДБОП със заповед от 19 май 2021 година, подписана от Бойко Рашков, само няколко дни, след като бившият комунистически следовател стана служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Стефан Янев, и в последствие уволнена от Калин Стоянов, докато ръководеше Главна Дирекция "Борба с
организираната престъпност".

Подаденият в МВР сигнал срещу Божанова е свързан със спорове за наследството, оставено от Мартин Божанов, както и с твърдения за заплахи за живота на неговата дъщеря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase