Снимка: БГНЕС

Разследват се всички възможни варианти за причината за тежкия инцидент. Гърмежите от фойерверки бяха продължителни, което затрудни разследването. Огледът на местопроизшествие се проведе от 5 до 9 август. Екип от следователи направиха оглед на складовите помещения, където бяха взривовете. Това каза по време на брифинг обявиха Наталия Николова от Окръжна прокуратура - София.

"Екип от следователи извърши оглед на изцяло складовите помещения, където бяха взривовете. Направени са два огледа на част от складовите помещения. При първия оглед бяха установени телата на двама от общо четиримата загинали при това тежко произшествие. След това е направен още един оглед на част от складовите помещения и една от 5 август започна същинския оглед на местопроизшествието, тъй като едва тогава беше безопасно екипа да обходи всички складове на територията на въпросната фирма", каза още Наталия Николова.

От прокуратурата добавиха още, че е изискана и доста голяма документация от Агенция "Митници", Главна инспекция по труда, от служба "КОС", от Община Елин Пелин, от ДНСК, от Министерство на отбраната, от фирма "Енигма", от телефон 112 за получените над 100 обаждания. Изискани са и записите от телевизии, които са отразили събитието.

Разследването за взривовете край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

В пресконференцията участваха административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова, Ивелина Христова, и.ф. директор на НСлС, зам.-окръжният прокурор на ОП-София и наблюдаващ прокурор по делото Николай Попов и следовател Иван Делчев, ръководител на разследващия екип от НСлС.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase