Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Повдигнати са обвинения на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и на бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, след като в сряда прокурори и антикорупционна комисия проведоха акция. Тя бе във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР. Един от представителите на „Роудуей кънстракшън“, усвоил кредита - Иван Георгиев, е задържан.

Днес от прокуратурата представиха допълнителна информация относно разследването.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор от днес е съгласувал постановления за привличане на обвиняеми по отношение на три лица за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо тежък случай, съобщи заместник-градският прокурор Деян Захариев.

Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество.

Захариев уточни, че продължават да се събират доказателства и да се прецени дали има съпричастност на други длъжностни лица от Българска банка за развитие.

Не е изключено с напредване на разследването да се съберат доказателства и да се направи преценка за повдигане на други обвинения, а именно за пране на пари, каза зам.-градският прокурор.

"Обвиняеми лица към настоящи момент са бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, г-н Румен Гайтански и единият представител на „Роудуей кънстракшън“, който е бил представил на дружеството усвоило кредита. Гайтански и Иван Георгиев са привлечени като обвиняеми в качеството на съучастници – единия помагач, другия подбудител. Мавродиев е обвинен като извършител на длъжностно присвояване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар