Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Съдът в Бургас изненадващо пусна под домашен арест 59-годишния Атанас Андонов, причинил смъртта на пътя на 33-годишната учителка от Айтос Янита Пепелянкова, съобщи Bulgaria ON AIR. При челен сблъсък на пътя Бургас - Средец тя загина на място, а двете ѝ дъщери - на 5 и 8 години, пострадаха тежко.

Случаят придоби голям обществен отзвук, след като съпругът на Янита, който е полицай, разказа пред медиите, че вместо рождения ден на малката дъщеря, трябвало да подготвя погребение на съпругата си, а децата все още не знаели за смъртта на майка им.

Назначена е автотехническа експертиза, която да покаже точните причини за инцидента.

"Изразил е съжаление, но то е от човешка гледна точка, защото се касае за една техническа неизправност на автомобила, вследствие на което е причинено това ПТП. Воланът е тръгнал наляво и по никакъв начин не е можел да го контролира", заяви Марийка Глушкова от Софийската адвокатска колегия.

"Ще бъда назначена техническа експертиза, която ще посочи дали е имал технически проблем непосредствено преди удара, но в момента твърдението на обвиняемия е в тази посока", каза прокурор Ангел Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Дарк

преди 1 месец

"топ новина",може и да си прав,но няма как да помня отпреди четвърт век точно.Спомних си,че някой ми бе купил някакво жило и старият майстор мрънкаше,че било със см по-дълго,но май бе нещо за предавките,но не съм сигурен.Сигурен съм обаче,че когато забивам пирон в стена за календар той трябва да е стоманен,а не обикновен,който се огъва и затова не позволих да ми сменят фабричния болт на волана с някакъв домашен.

26

Дарк

преди 1 месец

Топчо,не си спомням какво сменяха,но такова чудо не ми се бе случвало За късмет последната не е дала фира,но вече ще си търся само самоукия,ако се наложи.Момчето дори за няколко дни си изработи и ключ и ми смени бендикса,тъй като съм го бил вече купил.Лошото е,че не съм го виждал от години и може да е заминал някъде.Първо ми казаха,че бил по компютрите на колите,но реално разбира и от двигателите им.

25

Анонимен

преди 1 месец

Автомобилът на задържания е 20 годишно BMW 3. Минах покрай катастрофата 10 минути след удара. Военните бяха там и регулираха трафика. Колата на загиналата не беше много пострадала, но вероятно тя е спала докато майка и е шофирала и белята е станала от камшичния удар, понеже тялото и е било отпуснато.

fallback