Снимка БГНЕС, архив
fallback

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще заседава в четвъртък и ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, предаде БГНЕС.

Кирилова ще бъде изслушана относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП. До този момент в комисията са изслушани редица лица, магистрати, прокурори, съдии. Изслушани бяха и бившата Mис България Ивайла Бакалова и нейния съпруг Веселин Денков.

Двамата са герои в разследването на неправителствената организация Антикорупционния фонд "Списък за бърз контрол". Още през 2021 година то описа влиянието, което Божанов е имал в съдебната система. Разследването включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с неформално влияние в съдебната система. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 месеца

Депутатите се опитват да влизат в ролята на прокурори. В съдебната власт има следствие, прокуратура, съд. Пеевски е решил да влиза в обувките на прокурор, сега Н.Минчев иска да играе тази роля. Г-да депутати, всяка власт има свой обхват на действие, не давайте пример за преплитане. Още повече, когато ситуацията бързо може да стане предизборна и смятащите се за всеввластни депутати да преминат в стадий 'почивка', вкл. някои от ПП. Прокурори и съдии по-дълго време остават на власт от депутатите.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Всичко е само бля-бля . Кучетата си лаят, кервана си върви. Първо беше Красьо Черния след това Пепи Еврото, след това Нотариуса, от другия месец баба Първолета и така..... още 20 години.

7

ТОП НОВИНА

преди 2 месеца

Бай Ставри е обиден.

fallback