Снимка: БГНЕС
fallback

Военно-апелативният съд отмени прекратяването на разследването за смъртта на пилота майор Валентин Терзиев, съобщиха от държавното обвинение.

Oще по темата
Терзиев загина в нощта срещу 9 юни 2021 г. в морето край Шабла по време на нощно учение. Тогава изтребителят му МиГ-29 се разби в морето, след като поразил пусната мишена, която обаче е била прекалено ниско.

По досъдебното производство бяха обвинени двама военни за причиняване на смърт заради немарливост. През есента на миналата година обаче прокуратурата свали обвиненията им и прекрати разследването.

Сега военните магистрати казват, че то трябва да продължи, тъй като прекратяването на разследването било необосновано и преждевременно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 месеца

Геройски загинал като мишена при тестовете на зенитките на НАТО по брега на черноморието. Ко да му разследваш? Сваляй пак обвиненията! Няма да мърсим партньорите.

34

Радослав

преди 2 месеца

До 18: "велика русия" която вече 3 години се гърчи в Украйна ли? Онази "велика русия" която проси оръжие от икономическият гигант Северна Корея в която ориза е дефицит? За нея ли говориш? Спокойно, никой няма да те праща никъде защото един дрон се равнява на поне 50-тина като теб и няма опасност да дезертират при врага. Манията за величие на дон Тиквон явно е заразна щом толкова русоробеещи се плачат, че можело точно тях да мобилизират.

33

Мда

преди 2 месеца

Много интересно как онази прокуратурата, която уж беше срещу Радев и той се бореше срещу нея, направи толкова много услуги на него и кръга около него?!?!

fallback