Снимка БГНЕС, архив

Районният съд в Карлово потвърди в един ден 2 глоби от по 200 лв., наложени на кмета на града Емил Кабаиванов от Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения.

И двете санкции са за изплащане на компенсации за безплатните и по намалени цени пътувания, извършени без задължителния в такива случаи предварителен конкрол.

В единия случай става дума за 4 платежни нареждания на обща стойност от 12 450 лв., подписани от Кабаиванов на 2 март 2020 г. Следващите плащания са за май същата година и са в размер на 3386 лв. Кметът на Карлово обжалва наказателните постановления с аргумента, че в случая не е трябвало да се извършва предварителен финансов контрол, защото за компенсирането и субсидирането на обществения автобусен превоз има издадена нарочна заповед. Съдът обаче не приема възраженията му за основателни и потвърждава глобите. И двете решения не са окончателни и може да бъдат оспорени пред Административния съд в Пловдив. "Ще се запозная с тях и тогава ще реша дали да обжалвам", заяви Емил Кабаиванов, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase