Снимка: БГНЕС

Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в момента, където ще проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов, каза вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По повод убийството на Божанов министърът каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването.

Във връзка с частния клуб „SS”, свързван с Мартин Божанов, с неговата дейност и членове, Калин Стоянов отбеляза, че няма напредък. Министърът допусна, че всичко ще се изясни в рамките на проверката от временната парламентарна комисия. По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, за които се докаже, че са посещавали клуба.

"Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност, злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата", каза Славов.

Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase