Снимка БГНЕС, архив

По разпореждане на Софийска градска прокуратура (СГП) на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт се извършва проверка по случая със смъртта на 15-годишно момиче, добил обществена популярност като „Случая Даная“, съобщиха от прокуратурата.

Целта на проверката е да се установи дали има достатъчно данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс, а именно дали смъртта на починалото дете е причинена поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Още по темата

В хода на проверката ще бъдат проверени всички обстоятелства по случая, включително ще бъдат съобразени извършените до момента две проверки от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, пише БГНЕС.

Припомняме, че след смъртта на момичето майката поиска оставката на шефа на "Пирогов" и организира протест пред сградата на болницата. Днес шефовете на клиники пък решават дали да подадат оставки заради натиска, на който са подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase