Снимка БГНЕС, архив
fallback

Апелативният съд в София окончателно даде разрешение по искането на прокуратурата за европейска заповед за арест (ЕЗА) на обвинения за пране на пари у нас Цветан Василев. Така бе потвърдено решението на първата инстанция, съобщава БТА.

Според магистратите от втората инстанция това е единствената възможна мярка, която би могла да осигури нормално протичане на процесите, водени срещу банкера.

Освен това е налице обоснованото предположение, че той е съпричастен към престъпленията, за които е обвинен. Съдът взе предвид и това, че Василев се намира в Сърбия. Така се стига до извода, че ако не бъде издадена заповед за арест, той може да се укрие.

Определението на съда е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Калин

преди 3 месеца

Рано или късно всеки си плаща за стореното

20

Анонимен

преди 3 месеца

А Делян-Доган ,Влади ,Тиквата ,Севда ,джуджето-генерал ,Тагаренко ,Христо ,Кирчо ,Асенчо и т.н. кога ще бъдат арестувани и съдени?

19

уточнение

преди 3 месеца

След 10 години ,измислили заповед ,която никой няма да спази.След още 10 години ще му предявят нескопосани обвинения ,които съда ще разглежда още 10 години ,преди да ги върне на прокуратурата.Първото заседание на съда се очаква след повече от 22 години , ако прокуратурата и съда се разбързат и ...ако Ц.Василев съдейства.Едно е сигурно:до тогава давностния срок ще е изтекъл поне 2 пъти и наследниците на Ц.Василев ще могат да съдят държавата.

fallback