Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд пусна под гаранция от 500 лева 29-годишния Стефан Шикеров, който в продължение на близо два месеца беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража.

Той бе обвинен за палежа на полицейския бус в нощта на протестите срещу БФС на 16 ноември. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.

Експертиза обаче доказва, че Шикеров няма общо с престъплението, в което е обвинен. В съдебната зала стана ясно, че според химическата експертиза няма следи от запалителни вещества по ръцете и дрехите на мъжа и така няма как той да е запалил буса по време на протеста, съобщава bTV.

Съдът реши, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Пред съда 29-годишният мъж заяви, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените.

Според защитата му има видеоклипове, които доказват, че е невинен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Вкарайте милиционера

преди 4 месеца

Във кауша за набеждаване , логично е даже и той да го е бил щото уж го е видял га пали буса ! Ама да беше само той ,със мед да го намажеш те по-цял ден се возят във бусовете едни и същи муабети едно мислене едно правят едно и също яда един от друг се учат--остана да са различни !

25

България се е

преди 4 месеца

Превърнала в ченгеджийскомириционерска държана!Жив тоталитаризъм репресиращ гражданите и покровителстващ мутрокомунистите!

24

Пуснете човека

преди 4 месеца

Невинен е!Ушеви престъпници!

fallback