Снимка: БГНЕС
fallback

Съдът отказа окончателно на прокуратурата издаване на европейска заповед за арест на бившия следовател Петьо Петров. Според апелативните съдии не може да се направи обосновано предложение, че Петров е извършил престъплението, в което е обвинен.

Бившият следовател, познат с прякора Еврото, е обвинен за длъжностно присвояване, припомня БТА. Става дума за делото “Осемте джуджета”.

Миналата година се появи информации, че обвиняемият по делото Петьо Петров е починал от инфаркт в Обединените арабски емирства. Тогава от МВР оповестиха, че няма потвърждение за това.

До края на миналата година срещу Петров имаше издадена европейска заповед, но само от прокуратурата. След влезли в сила законови промени този акт вече се издава от съда по искане на държавното обвинение. Така се стигна до процедурата, която приключва с решението на съда днес.

С решението си от днес апелативният съд потвърди определеното от градския съд от миналата година. Днешният акт на съда не спира хода на разследването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Дуньо простият

преди 3 месеца

Кълбо от свински черва,това са ни правораздавателните органи.Ако този е назначил голям брой съдии,които днес трябва да му решават съдбата,как я мислите уважаеми читатели?Отново влизаме в лабиринта,от който няма излизане.Днес това лице,втора година,трябваше да търка наровете в ЦСЗ,ако не беше сподижникът му от осемте джуджета.Няма такава държава!

20

Батя ви

преди 4 месеца

Ванко 1, Петьо 2....КОЙ променя законите в услуга на престъпници. Сите са КОЙ! Нема важно сини, червени, ***, дъгови.... МАСКАРИ!

19

Ангелина

преди 4 месеца

"Петьо Еврото" - това е показното "официално лице" на правораздавателните и правоохранителни органи . В България има "почва" и "дълбоки корени", за да бъдат създадени максимално добри условия такива индивиди да ги има не само в мафиотските групировки ,но и в техните "клонинги" внедрени в структурите на държавата. "Петьовци" с подобни личностни характеристики и безскрупулно - брутални действия ,с усещането на ненаказуемост и недосегаемост " на всеки метър".

fallback