При обира бяха отмъкнати 5,3 млн. лв. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста Колин Колев. Той бе задържан по обвинение за участие във въоръжен грабеж на 15 ноември миналата година.

При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати 5,3 милиона лева.

По-рано днес стана ясно, че по делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Пред разследващите мъжът разказа за случилото се. Именно тайният свидетел е разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става известно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици.

Още по темата
На колите са били поставени крадени украински номера. След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли.  

По непотвърдена информация се смята, че обирът е извършен от групата на Иван Ценков - Турчина, който е обявен за издирване. Единствено на него обвиненията са му повдигнати задочно. Другият обвиняем е Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня. Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Защитата на Колев категорично заяви, че няма данни той да е бил в автомобилите, нито да е участвал в престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase