Снимка БГНЕС, архив
fallback

Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод публикации в средствата за масово осведомяване относно наличие на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В публикациите се съдържа информация за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, фалшифициране на подписи, издаване на дипломи без полагане на изпити.

Предстои извършване на проверка, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 месеца

Продължете с доцент Валери Въчков. Като аспирант, а сетне докторант той цели 6 години прави аспирантура/докторантура. Изтекоха 3 години за редовен аспирант, 4-та година за задочен и чак на 6-та година изкласи. Като асистент се "включи" в книга по ферити, сетне в такава, по която нямаше понятие,защото беше завършил Химия на пп материали, а тематиката беше за инженер от ТУ. Но стана д-р, сетне доцент.

8

Анонимен

преди 4 месеца

До КУЦО Започнете проверката с това, че още през 2001 г. та досега всички ректори на ЮЗУ бяха от катедра математика. Трима ректори по 2 мандати! Последният е Юруков, който през 2001 г. беше асистент, а завърши с професорска титла и сега е вече пенсионер, но е ректор и м.г. брутната му месечна заплата беше 12700-15000 лв. Говорите за ПИФ: там преди няколко години 8 висши прокурори от ВМШ кандидатстваха за юридическо образование, а Гешев за д-р. Нещата се размирисаха и прокурорите се отказаха.

7

КУЦО

преди 4 месеца

И САКАТО ,,ЗАВЪРШИ,, ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ИНСТИТУТ

fallback