Снимка: БГНЕС

Вярвам на турското правосъдие и считам, че ще има ефективна осъдителна присъда по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Това заяви пред журналисти в Одрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той ще присъства на второто заседание по делото, което се води в Одрин.

Още по темата
Министърът добави, че турските власти са провели много активно и бързо разследване, като в рамките на една година са успели да приключат разследването и да внесат делото в съда.

Стоянов потвърди, че днес ще бъде разпитан служителят от Министерство на отбраната, с който Бъчваров е бил екипна двойка, когато е станал инцидентът. Калин Стоянов посочи още, че предстои да се срещне с родителите на загиналия граничен полицай.

Граничният полицай Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство по охрана на българо-турската граница в района на село Голям Дервент. Заедно със свой колега – военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от Турция. По случая са задържани двама турски граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase