Снимка БГНЕС, архив

19-годишният Васил Михайлов, който е син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов и е подсъдим за хулиганство, залива институциите със сигнали срещу наблюдаващия прокурор по делата му Георги Иванов.

Това стана ясно на делото в Софийския районен съд, където днес се прави пореден опит да се разпитват свидетели, пише "24 часа".

"Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски," обяви Георги Иванов в залата. Имало дори такива, че му липсва мъжество и че е некомпетентен. А майката на Васил - Биляна Михайлова, подала миналата година сигнал за престъпление срещу правосъдието.

"Вероятно съм рекордьор по извършени проверки срещу действащ магистрат", каза още Георги Иванов в съдебната зала. Повод да се заговори за сигналите стана това, че Васил Михайлов и неговите адвокати Любомир Таков и Ивелин Велинов поискаха отвод на прокурора. Според тях той не бил безпристрастен и бил наблюдаващ прокурор по всичките дела на Васил Михайлов.

Адвокатите на Васил изпратили и писмо до главния прокурор по повод на прокурора Георги Иванов.

"Видимо е, че Георги Иванов има негативно отношение към Васил Михайлов, а на него му се дължи справедлив процес. Нетърпимостта е на базата на лична основа", обясни адвокат Любомир Таков.

Заради многото сигнали Георги Иванов сам е поискал Инспектората на ВСС да му направи проверка дали делата му са разпределяни на случаен принцип. Тя е завършила в негова полза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase