Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел "Ечемишка", при който след падане на лампа, загина жена. Решението на Върховният касационен съд е окончателно.

Трагичният инцидент стана през 2017 година. Част от осветителната система в тунела падна върху преминаващ автомобил и причини смъртта на 64-годишната Елена Михайлова.

Агенция "Пътна инфраструктура" е осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела "Ечемишка", когато лампа се стовари върху колата ѝ.

Впоследствие майката на жертвата, както и съпругът ѝ са починали, докато чакат решението на съда, съпругът й е развил онкологично заболяване. Първоначално от АПИ пледираха, че станалото е "случайно събитие", но магистратите не приеха тази теза и доказаха, че става дума за чудовищно безхаберие и липсата на поддръжка над 20 г.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души за смъртта на жената, начело с бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 месеца

Кой ги назначава тези хрантутници в държавната администрация?!? Вкарайте ги всичките виновни в затвора да се научат на труд, уважение и изкупят греховете си. Това е нелепо.

6

Анонимен

преди 6 месеца

Трагедия, половината им семейство се споминало

5

Анонимен

преди 6 месеца

Плащаме ние за некадърността на АПИ, вземете и погледнете какви железа висят в някои от подлезите на бул. България, наркомани поканихте да ги нарисуват обаче кога ще ги ремонтирате?

fallback