Снимка БГНЕС, архив
fallback

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.К. (на 52 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления - причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и довеждане до опит за самоубийство чрез жестоко отнасяне.

От м. май 2022 г. П.Г. заживяла на семейни начала с обвиняемия. Няколко месеца по-късно двамата сключили граждански брак, като само след 10 дни той нанесъл първия побой над съпругата си.

Пострадалата не сигнализирала на полицията и на никого не споделила за случилото си. По същия начин постъпила и след поредния случай на насилие срещу нея в края на м. октомври 2022 г.

Около 20,00 ч. на 11.11.2022 г. между двамата отново възникнал скандал, продължил до около 04,00 ч. на следващия ден. Обвиняемият бил под влияние на употребен алкохол, обиждал жената, нанесъл й побой.

Дори когато Т.К. заспал пострадалата П.Г. продължила да се опасява от физическо насилие спрямо нея, не виждала изход от ситуацията и не знаела как да се справи с нея. Съпругът й принудително ограничавал личния й живот, свобода и права – не допускал свободно и самостоятелно излизане от жилището и я контролирал по телефона, пише "24 часа".

Изплашена и травмирана от случилото се, жената опитала да се отрови с медикаменти, но й прилошало. Била открита паднала от обвиняемия, който се обадил на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал я закарал в болница.

Впоследствие П.Г. подала жалби срещу обвиняемия в полицията и в съда, завела бракоразводно дело. Спрямо него е издадена ограничителна заповед.

Предстои делото срещу Т.К. да продължи в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 месеца

Бях студент и пътуват с автобус до университета в друг град, на една от почивките има магазинче и понеже имах едри пари продавачът плешив каза - аз ако имах 50 лева щях да се оженя. Та такова е мисленето тук. Жениш се когато имаш пари. А кой има пари изведнъж без да е правил нищо - калинките и грантаджиите. Виждам им сватбите, на едни и същи политправилни места, по един и същи тертип с балончета и папионки. Не след дълго почва обратното-пищене на калинка че и се размотава по екскурзии и мачизъм

18

Анонимен

преди 5 месеца

Как е контролирал телефона? Какви връзки е имал?

17

Пернишки грим

преди 5 месеца

Полицаите в Перник постоянно си бият жените и какво от това!

fallback