Снимка БГНЕС, архив

Двамата задържани за манипулиране на изборни книжа във врачанското село Малорад са вече с постоянна мярка за неотклонение. Районният съд в Бяла Слатина прие, че двамата в съучастие, в качеството си на членове на СИК, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници, проведени на 29.10.2023 г.

При постановяването на мярката „задържане под стража" магистратите приеха, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Определението може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Враца.

Припомняме, че в социалните мрежи се появи видео от секция във врачанското село Малорад от изборния ден, на което се вижда как председателката на комисията Моника Йорданова и някои от членовете след края на изборния ден дописват преференции в бюлетините в полза на някои от кандидатите за общински съветници.

Разпитани по случая бяха свидетели, както членове на СИК в Малорад, така и застъпници, а също и кандидати за общински съветници. Изискан и вече е приобщен към делото е записът от видеонаблюдението в СИК. Назначени са и няколко експертизи.

Лансираният във видеото Баче Цено заяви, че има 127 преференции и не му е било нужно дописване, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase